Ketjureaktio on alkanut

Ketjureaktio on blogi, johon dokumentoin käsityöprojektejani ja avaudun tarvittaessa mieltäni askarruttavista asioista. Harrastan historian elävöittämistä ja käsityöprojekteista juuri ketjupanssarin teko on ollut pitkäkestoisin ja tulee sitä varmasti vielä olemaan. Oikeastaan tein ensimmäisen ketjupanssaripaitani jo ennen kuin olin kuullutkaan historian elävöittämisestä, eikä minulla larppaamista harrastamattomana ollut sille muutoinkaan käyttöä.

Nyt on ja kunnianhimoisena tavoitteenani on joskus sonnustautua ketjuhaarniskaan kirjaimellisesti päästä varpaisiin. Työtä ennen sitä päivää riittää, sillä arvioni hauberkin, hupun ja ketjusukkien lenkkimäärästä on noin 40000 kappaletta 1,6 millin langasta tehtyä, 8 millin sisähalkaisijan lenkkiä. Paitsi seurata (ja kannustaa) työni edistymistä, on tämän blogin tarkoituksena toimia ohjeena ja kenties innoituksenakin vastaavista projekteista kiinnostuneille. Mikäli työurakan valtavuus tai koko touhun mielipuolisuus jotakin häiritsee tai lannistaa, pahoitteluni. Tämä homma ei varmasti sovi kaikille.

Projekteja riittää harrastuksen tiimoilta toki muitakin. Kattavan ketjuhaarniskoinnin lisäksi työn alla on ns. Visby-mallin levytakki eli coat-of-plates eli platta. Lisäksi vaatteita tarvitsee aina lisää ja kaikkien varustusten suhteen nälkä kasvaa syödessä; niin määrän, laadun kuin autenttisuudenkin suhteen. Kirjoitustiheydestä en lupaa mitään, mutta säännöllisen epäsäännöllinen se taitaa olla. Satunnaisesti saatan kirjoitella jostain muustakin maailmalla vastaan tulevasta ilmiöstä, joten teitä on varoitettu!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Ketjureaktio on alkanut

  1. Mr WordPress sanoo:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s