Homma etenee

Sukkaprojekti on päässyt nyt siihen vaiheeseen, että haen sopivaa kohtaa polvisukan reunalle. Lenkkejä sukassa on tätä kirjoittaessa 2300, mutta kuvissa vielä 2220. Sovittaminen vahvisti tunnetta siitä, että oikeilla jäljillä ollaan. Siksakkia menevä, ylhäältä solmittava nyöritys osoittautui hankalaksi kiristää ja etenkin löysätä, joten kokeilin yhden nyörin kiristystä. Toteutin sen sitomalla nyöri kiinni alhaalta ja pujottamalla se läpi kummankin reunan lenkeistä. Lopputulos toimi ja muistutti kovasti Veronan katedraalissa olevan Rolandin patsaan yksityiskohtaa, josta on mainio kuva täällä, sivun alalaidassa. Pyydän jättämään huomiotta topatut hoset ja muun SCA-säännösten vaatiman haarniskoinnin esittelyn ja keskittymään alkuperäislähteeseen.

Viimeisenä silauksena sitaisin nyörin toisen pään kiinni ylhäältä sellaiselle pituudelle, että nyörityksen pystyi riisumaan ja pukemaan nyörityksen ollessa löysänä. Kiristys tapahtuu alhaalta käsin nykäisemällä nyöri kireälle muutaman lenkkirivin välein, jolloin yläpäähän jää pitkä lenkki. Toisen pään ollessa niin ikään kiinnisidottuna, ei karkaamisen vaaraa ole ja kaksoislenkin voi kietoa sukkanauhaksi heti polven alle. Kokeilen kiinnityksen toimivuutta kunhan saan vielä puolenkymmentä riviä lisää ja pujotan nyörin muutamasta kohtaa lenkeistä läpi. Veikkaus on että toimii. Tässä muutama kuva itse sukasta sekä jalkasuojuksista.

Sukka polvipituisena ja auki levitettynä. Huomaa vinosauma jalkaterässä ja laajennuslenkit pohkeen takana (vasen yläneljännes).

Polvipituinen sukka edestä nähtynä.

Polvipituinen sukka sisäsivulta nähtynä. Nyöritys on vain joka toisen lenkin läpi, joten se ei ”siksakkaa” samalla tavalla kuin tiheämmin pujotettu nyöri.

Polvipituinen sukka ulkosivulta nähtynä. Huomaa jalkapöydän sauma.

Jalkasuojukset (chausse, cuisse ja poleyn) edestä.

Jalkasuojukset (chausse, cuisse ja poleyn) sivulta.

Mainokset
Kategoria(t): Chausses, Ketjua, Lähteitä Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s